خطرات و ویژگی‌های اکریلیک اسید

ساخت وبلاگ

به دلیل خاصیت‌های بسیار زیاد این ماده می‌توان آن را در صنایع استفاده کرد. اصلی‌ترین کاربرد آن ساخت چسب و روکش می‌باشد. همچنین می‌توان در مواد شیمیایی روغنی این ماده را یافت. کاربردها و موارد تولید این ماده بسیار زیاد است و می‌توان از خاصیت‌های ان استفاده کرد. در این مقاله کاربردها و ویژگی‌های شیمیایی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

ویژگی های شیمیایی اکریلیک اسید 

اکریلیک اسید (Acrylic Aid) با فرمول شیمیایی C3H4O2 مایعی خورنده، بیرنگ و دارای بویی تند و زننده است. این ماده قابلیت حل شدن در آب، الکل، اتر، بنزن، کلروفرم و استون را دارد. دمای ذوب آن 14 درجه سانتی‌گراد و دمای جوش آن 139 درجه سانتیگراد است. این ماده به حرارت و نور مستقیم خورشید حساس است و در دمای 68 درجه سانتیگراد در مجاورت هوای آزاد به راحتی آتش می‌گیرد. این ماده در برخورد با بیشتر فلزات مانند مس، آهن، برنج و نقره بسیار خورنده است و برای نگهداری و ذخیره آن عموما از مخازن فولاد ضد زنگ استفاده می‌شود. این مایع بهتر است که در دمای بین 15 تا 25 درجه سانتی‌گراد نگهداری شود.

این ماده بسیار ناپایدار است و به شدت تمایل به فرآیند پلیمراسیون دارد. از آنجایی که این ماده دایره کاربرد وسیعی دارد تلاش‌های بسیاری در زمینه تولید تجاری آن صورت گرفته است. این ماده از مشتقات پروپیلن است و روش‌های گوناگونی برای تولید آن وجود دارد. خیلی از روش‌های تولید این ماده تا به امروز یا اقتصادی نبوده است یا به محیط زیست آسیب می‌رسانده است. بنابراین خیلی از این شیوه‌های تولید امروزه منسوخ شده است.

مشکلات تلویزیون شارپ

خطرات اکریلیک اسید 

از خطرات اکریلیک اسید سوختگی، خوردگی، خارش و سوزش پوست، چشم و مجاری تنفسی است. ریختن این ماده در چشم می‌تواند منجر به آسیب جدی به چشم شود که عموما این آسیب ها برگشت ناپذیر است. قرارگیری در معرض این ماده موجب ایجاد سرفه، خس خس با مواد شیمیایی اکریلیک، تنگی نفس، سردرد، حالت تهوع و استفراغ می‌شود. ارتباط مستقیم مقدار کمی از آن با پوست موجب سوختگی و ایجاد جوش در آینده در آن موضع می‌شود. قورت دادن این مایع منجر به سوختگی دهان، حلق، معده، اسهال، پایین آمدن فشار خون، خفگی و حتی مرگ می‌شود.

خواص اسید اکریلیک 

خواص polyacrylic acid به میزان زیادی بستگی به نوع الکلی دارد که استرها از آن استفاده می‌شوند و این محصولات را به وجود می‌آورند. معمولاً الکل‌های با وزن مولکولی پایین‌تر پلیمرهای سخت‌تری تولید می‌کنند. آکریلات ها عمدتاً نرم‌تر از متاکریلات‌ها می‌باشند. این مواد مقاومت بالایی نسبت به شست و شو دارند و نسبت به مالش و سایش مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهند. به علاوه نامحلول بودن آن موجب می‌شود تا نسبت به روغن و گریس مقاوم باشند. در نتیجه لکه‌های روغن و سایر آلودگی‌ها بدون آسیب رسیدن به سطح به راحتی پاک می‌شوند. این پلیمرها رنگدانه را به راحتی قبول می‌کنند و برای آن‌ها می‌توان از رنگدانه‌های ارزان قیمت نیز استفاده نمود.

خرید اکریلیک

خرید متا بی سولفیت

مواد شیمیایی...
ما را در سایت مواد شیمیایی دنبال می کنید

برچسب : قیمت اکریلیک,خارش چشم,سوزش پوست,ویژگی اکریلیک, نویسنده : ثریا بازدید : 65 تاريخ : سه شنبه 29 آذر 1401 ساعت: 20:12